Den 11:e oktober drar jag igång höstens lagningskurs! Under sex veckor lär du dig olika lagningstekniker och tillsammans hittar vi hållbara vanor för att få in lagningen i din vardag. 


Under kursen får du möjlighet att testa olika tekniker för att förlänga livslängden på dina plagg. Vi löser problem som hål, fläckar, förslitningar med mera genom olika lagningstekniker som till exempel applikation, sashiko, stoppning, tovning och maskstygn. 


Du får enkla videor och beskrivningar med de olika teknikerna, inspiration och praktiska utmaningar att själv laga och visa upp under kursens gång. Vi ses också på Zoom och hjälps åt med våra lagningsutmaningar. Målet är att laga lite varje dag - #dagenslagning.


Contact information

Billing address

Sekretess/konfidentialitet och personuppgifter

I Friday Lab jobbar vi med praktisk övning och diskussion kring verkliga ”case” från gruppmedlemmarna. Deltagarna visar respekt för varandra genom att behandla all information av personlig karaktär som konfidentiell. Konfidentialiteten gäller också efter att man avslutat kursen/medlemskapet.

Om Friday Lab-deltagare bryter mot konfidentialiteten i gruppen eller på annat sätt uppträder olämpligt mot övriga kursdeltagare och eller medlemmar, kan deltagare utestängas från kursen och Friday Lab Academy-plattformen med omedelbar verkan utan rätt till återbetalning av deltagaravgiften.

Vid kurser som innefattar liveinspelningar.
(Du godkänner att föreläsningar och workshops spelas in och delas på Friday Lab Academy/ Friday Lab Community-plattformerna.)

I och med att du ger din epostadress (som räknas som en personuppgift) till Friday Lab, godkänner du att vi använder den för informationsutskick, marknadsföring och administrativ kommunikation. Du kan avregistrera dig när du vill.

Hur vi samlar in personuppgifter

Personuppgifter är alla de uppgifter som kan användas för att identifiera en klient eller som på något annat sätt kan kopplas till klienten. Vi behandlar bara personuppgifter som vi har fått direkt från kunden.

Hur vi använder personuppgifter
Vi använder kundens personuppgifter till följande ändamål:
- förvaltning och administration av förhållandet mellan kunden och Friday Lab
- marknadsföring av våra tjänster


Du som köper kursen Dagens lagning godkänner att ditt namn och din epostadress vidareförmedlas till kursansvarige Jennie Dahlen.
I agree
Close

Payment information

You will not be charged for this purchase, but if you choose to make an optional purchase later, this card info will be used to complete that transaction!


Kursupplägg

 Du får: 

• 15 instruktionsvideor uppdelat på 6 moduler: Småhål och revor, brodera på plagg, lappat, sashiko, stoppat och remake. 

• 4 stycken 60 minuters träffar på Zoom med olika teman 

• 6 texter om lagning som livsstil, bl a Slow fashion, Japansk lagningsfilosofi och hur du skapar hållbara lagningsvanor. 

• Uppgifter och utmaningar varje vecka. 

• En sluten grupp för er deltagare där jag följer med hur det går och svarar på frågor. 

• Tillgång till allt kursmaterial fram till den 30 november.

• Tillgång till en sluten Facebookgrupp efter genomgången kurs. 


Efter avslutad kurs ska du: 

• Ha tekniker för att för hand laga hål, revor och förslitningar i dina kläder 

• Fått inspiration och lagningssjälvförtroende 

• Fått nya hållbara lagningsvanor 

• Se dig själv som en del i den globala visible mending-rörelsen 


Passar kursen dig? 

Kursen är på grundläggande nivå. Du behöver inte ha någon erfarenhet av sömnad eller lagning sedan tidigare. Kursen är för dig som vill lära dig teknikerna men kan också fungera som inspiration för dig som redan kan lite (eller mycket) men är ringrostig. Den är också utmärkt för dig som vill ge dig själv tid att ägna dig åt lagningen och skapa hållbara lagningsvanor tillsammans med andra. 


Zoomträffar:  

11/10 Intro och slow fashion 

25/10 Era lagningsutmaningar 

8/11 Skapa ditt eget lagningsmanifest 

15/11 Avslutning och redovisning 


Vi träffas mellan kl 19 och 20 svensk tid.


Pris 1895 kronor (inkl moms).


Presentkort?

Vill du ge bort #dagens lagning som present. Maila ditt kvitto till oss på connect@fridaylab.se så skickar vi ett presentkort och instruktioner per epost.

Kursledare

Jag heter Jennie Dahlén. Under hela mitt liv har jag på ett eller annat sätt sysslat med textil och mode. Jag är utbildad i textilt hantverk, design och modevetenskap. Under 10 år jobbade jag i modebranschen med framförallt försäljning och inköp. De senaste åren har jag ägnat åt att försöka skapa en bättre modebransch. Jag har till exempel arrangerat klädbyten, gett ut TRÅD – ett fanzine om hållbart mode och skrivit boken Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode samt varit verksamhetsledare på Remake – Stockholms stadsmissions modemärke. Jag är en van föreläsare och har hållit kurser i lagning och redesign på bland annat Sätergläntan och Skaparfestivalen.Testimonials

Sagt om #Dagens lagning och Jennie Dahlén

Målet med kursen var för mig att komma igång att laga (och skaffa grundmaterial) och det har jag verkligen gjort! Dessutom som extra bonus har kursen satt igång tankar och inspirerat till nya perspektiv på hållbarhet, kläder, skapande och konsumtion. Träffarna var väl förberedda, mysiga, tankeväckande och inspirerande. Videorna var snyggt filmade, pedagogiska och tydliga och du som kursledare var inlyssnande och välkomnande.

Linnea kursdeltagare mars 2021

Innan kursen lagade jag kläder men utan finess. Jag snörpte mest ihop hålen med sytråd. Nu har jag fått flera nya tekniker för att laga och känner ett helt nytt självförtroende. Jag har fått större respekt för de plagg jag äger och känner att det är viktigt att ta hand om dem.

Patricia kursdeltagare mars 2021

Jennie, under din kurs har jag insett att laga kläder inte endast behöver betyda att hål i kläderna försvinner utan jag har faktiskt möjlighet att skapa något ännu bättre med en personlig prägel. Skaparglädjen i mig ser just nu inga begränsningar och jag har börjat se på kläderna här hemma mer som vita papper jag en dag kommer få möjlighet att färglägga. Jag har också fått nya ögon när det kommer till att handla second hand då jag känner en trygghet i att jag kan göra om eventuella delar som jag inte känner passar mig 100%.

Elin kursdeltagare mars 2021

Jag gillade mest av allt upplägget som verkligen guidar till beteendeförändring. Fakta, reflektion över t ex vad ska jag ändra på för att få in detta i min vardag, diskussion, inspirerande exempel och pepp att sprida vidare. Det var ödmjukt med en touch av: nu skärper vi oss för klimatets skull! Att få "träffa" er kursledare och alla deltagare har varit riktigt peppande till av vilja sy och bry sig än mer.

workshopdeltagare hösten 2020

Vill bara tacka för lagningsworkshoppen. Har i helgen lagat fyra plagg. Alltså en ökning med typ 400%! Tar med mig att det inte behöver vara så svårt att laga, och att uppskatta sina plagg mer. Lagade till exempel ett par tights i grenen, tidigare hade jag bara släng dem när hålet blivit för stort.

workshopdeltagare hösten 2020

VÄLKOMMEN TILL FRIDAY LAB 


ACADEMY

 
Här har vi samlat det bästa i och utöver Friday Lab. Onlinekurser som du kan jobba med i egen takt och handledda kurser. Vid sidan om våra egna kurser ligger här också Friends of Friday Lab. Kurser, som liksom Friday Lab, handlar om hållbarhet och en roligare vardag.


  • Total payment
  • 1x#dagenslagning-kurs Friday Lab Academykr1516
    -+

All prices in SEK

Affiliate: